Excursii 2018-12-03T10:13:57+00:00


Excursie de o zi din Targu Mures

  • Biserica fortificata din Biertan
  • Cetatea medievala din Sighisoara
  • Biserica fortificata din Viscri
  • Cetatea Rupea
Rezerva excursia ta acum

Excursii personalizare


Cauti altceva?

Putem sa croim o excursie special pentru tine. Daca esti interesat in vizitarea altor obiective din Romania nu ezita sa ne contactezi.

Contacteaza-ne acum


Excursie de o zi din Targu Mures

  • Salina Turda
  • Cetatea Alba-Carolina                                                                                    .
Rezerva excursia ta acum

In excursia de o zi denumita “Inainte de Romania” ai oportunitatea sa fi martor al istoriei vizitand Salina Turda, una dintre cele mai importante mine de sare din imperiul Austro-Ungar. Sarea s-a folosit inca din antichitate pentru conservarea alimentelor, pentru tratarea diverselor afectiuni si nu in ultimul rand ca si condiment. Niciodata sarea nu a fost mai scumpa decat aurul asa cum se vehiculeaza in diverse surse, insa a avut valoare din cauza proprietatilor si a dificultatii de extractie. In antichitatea se foloseau circa 50kg de sare pe an de persoana. In Salina Turda nu s-a folosit niciodata expozibil, toata sarea a fost extrasa manual, folosind topoare, dalti, ciocane, lopeti, etc. Urmatoarea oprire in aceasta excursie de o zi in Transilvania este la cetatea Alba Iulia. Geneza acestei zone ne trimite la anul 5000 I.Hr. . Alba Iulia a fost unul dintre cele mai infloritoare orase din Dacia antica, iar faptul ca a fost cucerit de catre Romani a avut un plus mare in ideea in care s-a adus tehnologie noua. Vestigiile arheologice gasite la Apulum (Alba Iulia) au indicat existenta unor cladiri

In excursia de o zi denumita „Pe urmele Sasilor” primul obiectiv turistic este Biserica Fortificata din Biertan. Un detaliu des trecut cu vederea este un arlechin desenat care pare sa tina pe spatele lui o coloana ce suporta arcada tavanului. Nu se stie exact nici cine la pictat si nici de ce, dar se presupune ca ar putea sa fie o reprezentare a fortelor demonice sau o razbunare din partea meseriasilor care au lucrat la biserica si care nu au fost multumiti de plata finala. Biserica fortificata din Biertan, Transilvania, este un monument UNESCO, iar satul Biertan a fost unul dintre primele asezari ale sasilor in Transilvania. De aici vei merge la Sighisoara si vei avea ocazia sa vizitezi cetatea care de asemenea este monument UNESCO si loc al nasterii domnitorului Vlad Tepes, aka Dracula. Urmatoarea oprire este Cetatea Rupea, locul unde se presupune ca Decebal, ulimul rege Dac si-a luat viata pentru a nu fi capturat de catre Romani. Cetatea Rupea este de asemenea legata de ultimul Print de Bathory, care a fost verisor primar cu Elisabeta Bathory (Contesa Insangerata). Spre finalul excursiei de o zi in Transilvania ,ultima oprire este la Viscri unde vei vizita satul si biserica fortificata, care de asemenea fac parte din patrimoniul UNESCO. Tot aici este si locul preferat al Printului Charles in Romania, unde are si o casa achizitionata. Atunci cand nu este la Viscri, casa Printului Charles este folosita ca si casa de oaspeti.

);